2015 m. liepos 23 d., ketvirtadienis

DO's and DON'T's

Visuomenė diktuoja kaip vienas ar kitas asmuo gali arba negali elgtis, atrodyti, atsižvelgiant į išvaizdą, lytį, amžių ir t.t. Pavyzdžiui seksizmas. Moters speneliai negali būti matomi viešose fotografijose, gatvėje. net žindyti yra vulgaru ir nepadoru. Pusnuogis vyras visiems normalu. Moters plaukuotumas nepriimtinas išvis,o ką jau kalbėti jei bikinio reklamoje mergina aiškiai turės daugiau nei "nusileidimo taką" apačioje. O vyro apatiniai nuleisti žemai žemai ir jau net kai matosi "šaknis" yra irgi normalu.
Būdama mergina visada turiu būti pasitempusi, nesikeikti, nebūti labai garsi viešumoje, tvardyti emocijas. Gi damai taip pridera. tikra moteris visada pasitempusi ir iškelta galva. Dažnai matau net video ar šiaip straipsnių apie tai kaip būti tikra dama. Juose žinoma nurodoma, kad dama niekada nesiginčys, ji visada teisi ir visada daro tik gerus sprendimus, ji niekada nesirodys be makiažo ar susivėlusi ir visada bus savimi ir savo šeima patenkinta. Bullshit. Jei taip tai aš nenoriu būti dama.
Išvis aš kaip būdama stora mergina sulaukiu kritikos daug dažniau. Negaliu rengtis šviesiais, aptemptais rūbais. Gink dieve paryškinčiau savo figūrą ar rengčiausi ryškiai,kitaip. Dar jeigu elgsiuos kitaip ir stengsiuos išryškėti arba rengsiuosi kaip dvidešimtmetė būdama 22. Gal net namuose to sulaukiu dažniau nei medijose ar gatvėje. (Tai yra skaudu ir ateityje kai susitvarkysiu su vidumi savo aprašyta bus. )
Seksizmas yra didelė pasmerkimo dėl tam tikro elgesio priežastis. Pavyzdžiui jei vaikinas pradeda lytinį gyvenimą nuo 16 metų tai kai kurie sakytų, kad visai normaliai arba net vėlai. O jeigu mergina praranda nekaltybę iki 18 tai jau nėra labai gražu ir mergina nėra tokia jau ir padori. Arba jei vaikinas išduoda savo merginą tai yra paaiškinama,kad vaikinai tiesiog mėgsta seksą ir nieko čia nepakeisi. Skant, normalu. Newsflash Newsflash merginos irgi mėgsta seksą. Naujiena, ane?
Vaikinas yra mačo jei turi daug patirties, moką šį bei tą lovoje, juolab jei turi kelias fuck buddies vienu metu. Mergina tai tiesiog šliundra jei bj dariusi yra daugiau nei penkiem vaikinam per gyvenimą, o ką jau kalbėti jeigu mylisi su kažkuo be įsipareigojimų. Ji negerbia savęs, save švaisto ir t.t. jei mėgaujasi atsitiktiniu seksu, keičia partnerius ir tiesiog gyvena gyvenimą. Kaip sakoma kekšė yra tiesiog moteris, besielgianti kaip vyras.
Kas turi teisę nurodinėti,kad dvidešimtmetei rengtis vienaip ar kitaip, nes tai priimtina pagal jos amžių. Arba kas pasakė,kad mergina, turinti draugų vaikinų į visus juos žiūri kaip į meilės objektus ir specialiai baido merginas nuo jų. Niekas nesprendžia apie kitus ir jų savęs meilę pagal tai koks kiekis partnerių buvo jų lovoje. Mažai yra mąstančių kitaip ir savo galva, norinčių bent kažką pakeisti. Kaip stereotipinam viską ir pilkiname, kad tik lengviau virškintusi. Visuomenė tokia vienalytė tampa, kad net savo nuomonę turėti yra tabu. Kaip pasako dauguma taip ir aš galvosiu visą gyvenimą. O vėliau pagalvoji savo galva ir matai,kad nėra jau taip px viskas ir gal visai nieko būtų kažką pakeisti, bet jau būna vėlu tai tiesiog gyveni, bet imi jau ir skustis. Kaip aš va dabar ;D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą